Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fenyegetést kaptak karácsonyra
  2011-12-23 15:01:46, péntek
 
  Fenyegetést kaptak karácsonyra a békési pedagógusok

2011, december 23 - 13:06


Fenyegető hangvételű köszöntőben tudatta Erdős Norbert kormánymegbízott a békési pedagógusokkal, hogy a város jobban járt volna, ha tavaly a Fideszre szavaz. A kijelentés különösen annak fényében súlyos, hogy január 1-jétől több mint kétezer Békés megyei közalkalmazottat vesz át az állam. Meghökkentő történet egy kiszolgáltatott városról és az épülő pártállam képviselőinek hatalmi gőgjéről.

Békés városa elkövetett egy nagy hibát. Választópolgárai nem a Fidesz jelöltjeit támogatták a 2010-es országgyűlési és önkormányzati választásokon. A voksok többségét az úgynevezett Jobboldali Összefogás kapta, a független (korábban fideszes) Izsó Gábort pedig a leadott szavazatok 77 százalékával segítették újra polgármesteri székbe. Mindennek súlyos következményei lehetnek a viharsarki település pedagógusai számára, a kormány képviselője ugyanis nemrég a helyi iskolák államosítása kapcsán sokatmondóan kijelentette: ,,előnyösebb lett volna" számukra, ha tavaly a Fideszre szavaznak.

Pártunk és kormányunk?

erdősDecember 20-án nevelési értekezletet tartottak a békési Városi Kulturális Központ Színháztermében, amelyre a város összes pedagógusát összeterelték. Az esemény apropóját az adta, hogy az új önkormányzati törvény értelmében több helyi iskola átkerül a kormányhivatalhoz. Sokat elmond a második Orbán-kabinet hatalomgyakorlási elveiről az a tény, hogy amikor kiderült, hogy Erdős Norbert országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Kormányhivatal vezetője nem tudja személyesen megtartani megnyitó beszédét, maga helyett Rácz Attilát, a párt helyi elnökét, önkormányzati képviselőt küldte, hogy olvassa fel mondandóját.

Első hallásra talán jelentéktelen dolognak tűnik, de gondoljunk csak kicsit jobban bele, hogy milyen jelképe (vagy inkább üzenete) van annak, ha egy térség közalkalmazottaihoz kormánytisztviselő helyett pártpolitikust küldenek. Kereshetnénk történelmi párhuzamokat, de ne tegyük. Mert a lényeg ezután jön.

Tetszettek volna fülkeforradalmat csinálni!

A kormánymegbízott levelét Rácz Attila olvasta fel, a helyi Torony Rádió (tulajdonosai: maga Rácz Attila, valamint Csurka Péter, a MIÉP elnökének unokaöccse) pedig élőben is közvetítette, sőt, a napokban többször meg is ismételték, csak a miheztartás végett, hogy Békés megye tanárai és tanítói tudják, hol a helyük. Ebben a felolvasott beszédben a már megszokott kormánypárti sallangok (,,Nyolc év szociál-liberális ámokfutás zsákutcájából kell kifarolnunk", ,,új tanári életpálya-modell", stb.) mellett elmondják, hogy 2012. január 1-jétől a megyei közgyűlés által felügyelt intézmények irányítását és finanszírozását átveszi a kormányhivatal, amely Békés megyében 2100 embert érint.

,,A vagyonátadás még jelenleg is tart, az átadó bizottság, a vezetésemmel nemsokára befejezi munkáját. A Megyei Önkormányzat gyakorlatilag funkció nélkül marad, költségvetése minimálissá zsugorodik, mígnem az új választási törvény alapján működése egy idő után, teljesen meg nem szűnik" - áll a kormánymegbízott levelében. De nemcsak az eddig megyei fenntartású intézményeket érinti a változás. Jövőre a kormányhivatalokon keresztül az állam veszi át a városi működtetésű iskolákat is (kivéve az egyházi fenntartásúakat), de az egészségügyi intézmények és rendelő intézetek bekebelezése is napirenden van. ,,Hallani olyan hangokat, hogy az állam, vagyis a Fidesz-KDNP kormány ezen lépéseivel az egykori tanácsrendszer felé vette az irányt. Tévedés ezt gondolni" - szögezi le Erdős Norbert.

Miután a pedagógusok hivatalosan is megtudhatták, hogy sorsuk felett ezentúl maga az állam őrködik, tehát a kormány közvetlenül vehet fel és bocsáthat el bárkit, Erdős Norbert a következő szavakkal kedveskedett a hallgatóságnak, felidézve a 2010-es választásokat: ,,Tény - szomorúságunkra - akkor kevesen hallgattak ránk és fogadták el érveinket. Mára talán a másik tábor számára is körvonalazódik, hogy Békésnek előnyösebb lett volna a választásokon a Fideszt, vagyis azt a politikai erőt megbízni a város irányításával, amely döntő és hatékony befolyással [sic!] rendelkezik a városban található állami közintézményekre." Így: ,,döntő és hatékony befolyással"... (A teljes szöveg ide kattintva elérhető a képviselő honlapján.)

Az értelmiségi közönségnek bizonyára nem esett nehezére tovább fejteni a gondolatot, hogy milyen következményei lesznek-lehetnek annak, ha valaki tavaly ,,nem hallgatott" a Fideszre, és ez mondjuk a helyi közösségben is tudott dolog. A barikad.hu információi szerint a fenyegetés felháborodást keltett a pedagógusokban, de ellenérzésének nyíltan senki nem mer hangot adni, mindenki félti az állását.

Nem segítettek máshogy értelmezni

Az ügyben szerettük volna megszólaltatni a ,,köszöntőt" író fideszes képviselőt, saját maga nem érzi-e fenyegető hangvételűnek az idézett mondatokat, Erdős Norbertet azonban telefonján nem tudtuk elérni, a megyei kormányhivatalnak küldött levelünkre pedig egy nap elteltével sem kaptunk választ.

Bencsik János

barikad.hu

http://barikad.hu/fenyeget%C3%A9st_kaptak_kar%C3%A1csonyra_b%C3%A9k%C3%A9si_pedag %C3%B3gusok-20111223
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közalkalmazottat, választópolgárai, közintézményekre, kormánymegbízott, fülkeforradalmat, szomorúságunkra, színháztermében, finanszírozását, fenntartásúakat, kiszolgáltatott, pedagógusokban, ellenérzésének, következményei, körvonalazódik, kormányhivatal, megszólaltatni, tanácsrendszer, pártpolitikust, hallgatóságnak, pedagógusokkal, gyakorlatilag, irányításával, polgármesteri, választásokon, jelentéktelen, országgyűlési, önkormányzati, választásokat, zsákutcájából, intézményeket, összeterelték, képviselőinek, erdősdecember, költségvetése, felháborodást, hangvételűnek, békési pedagógusok, békési pedagógusokkal, város jobban, kijelentés különösen, kiszolgáltatott városról, épülő pártállam, nagy hibát, 2010-es országgyűlési, voksok többségét, úgynevezett Jobboldali, leadott szavazatok, viharsarki település, kormány képviselője, helyi iskolák, békési Városi, város összes, Erdős Norbert, Jobboldali Összefogás, Izsó Gábort, Városi Kulturális Központ Színháztermében, Békés Megyei Kormányhivatal, Rácz Attilát, Rácz Attila, Torony Rádió, Csurka Péter, Megyei Önkormányzat, Erdős Norbertet, Bencsik János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jónás Tamás – Végtelen b...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Örülök, hogy látlak!  Julian Brass gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png rózsa csokor  Bounty krémes  Ami embereknek lehetetlen, az...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Adakozás  Soha ne kedvezz...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Png lepke  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Radikális szeretet  Adakozás  Png virág  Akarat  A televizió nem a kultúrát kép...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Jó éjszakát  Még csak most kezdődik a nap  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Jónás Tamás – Végtelen b...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Idő  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nem méltó hozzád  Fekete István - Akác  Akarat  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Bertolt Brecht -től idézet  Tanuld meg ezt a versemet  Szép álmokat!  Zilahy Lajos gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Minden harmadik...  Reggel van  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png férfi  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Szívem tiéd  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Alázat  Facebookon kaptam  Alázat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  képre írva  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Nem méltó hozzád  Fehér virág  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Ami embereknek lehetetlen, az...  Kerüld el az evangélium örömén...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Adakozás  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
békési pedagógusok, békési pedagógusokkal, város jobban, kijelentés különösen, kiszolgáltatott városról, épülő pártállam, nagy hibát, 2010-es országgyűlési, voksok többségét, úgynevezett Jobboldali, leadott szavazatok, viharsarki település, kormány képviselője, helyi iskolák, békési Városi, város összes, esemény apropóját, második Orbán-kabinet, párt helyi, lényeg ezután, kormánymegbízott levelét, helyi Torony, napokban többször, miheztartás végett, felolvasott beszédben, megyei közgyűlés, átadó bizottság, vezetésemmel nemsokára, kormánymegbízott levelében, eddig megyei, állam veszi, városi működtetésű, egyházi fenntartásúakat, egészségügyi intézmények, egykori tanácsrendszer, pedagógusok hivatalosan, állam őrködik, kormány közvetlenül, következő szavakkal, 2010-es választásokat, másik tábor, politikai erőt, város irányításával, városban található, teljes szöveg, képviselő honlapján, értelmiségi közönségnek, helyi közösségben, fenyegetés felháborodást, ügyben szerettük, idézett mondatokat, megyei kormányhivatalnak, közalkalmazottat, választópolgárai, közintézményekre, kormánymegbízott, fülkeforradalmat, szomorúságunkra, színháztermében, finanszírozását, fenntartásúakat, kiszolgáltatott, pedagógusokban, ellenérzésének, következményei, körvonalazódik, kormányhivatal, megszólaltatni, tanácsrendszer, pártpolitikust, hallgatóságnak, pedagógusokkal, gyakorlatilag, irányításával, polgármesteri, választásokon, jelentéktelen, országgyűlési, önkormányzati, választásokat, zsákutcájából, intézményeket, összeterelték, képviselőinek, erdősdecember, költségvetése, felháborodást, hangvételűnek, kijelentette, tulajdonosai, sokatmondóan, önkormányzat, kedveskedett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.